Автобусът, който катастрофира тежко на АМ „Тракия" тази нощ, има сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност" на автомобилистите в Лев Инс, като тя покрива отговорността на водача за нанесените на трети лица вреди съгласно действащото законодателство. Рискът по задължителна застраховка „Гражданска отговорност" е презастрахован в най-големите световни презастрахователни компании.

„Във връзка с настъпилото трагично събитие целият екип на ЗК Лев Инс изразяваме най-искрени съболезнования на близките на загиналите, както и готовност да окажем съдействие на пострадалите при инцидента лица. За целта установяваме контакт с лечебните заведения, в които са настанени пострадалите лица", заявяват от застрахователя в официално съобщение.

Във връзка с обявените в електронните медии съобщения относно настъпването на инцидента, от компанията твърдо заявяват, че имат готовност да изплатят в пълен размер обезщетения за настъпилите вреди на всички пострадали лица.

„Приканваме всички медии да не спекулират с трагедията на хората, тъй като в страданието на човека не се съдържа сензация. Разпространената информация, че застрахователят отказва да признае експертиза на КАТ, не отговаря на истината", се казва още в прессъобщението. „Експертиза от КАТ не ни е предявявана, нито по някакъв начин сме получили официалното изявление на КАТ Пловдив относно причините за инцидента. В този смисъл вероятно не са приключили всички процесуално следствени действия, с оглед официално становище относно причините за инцидента".