Над 28 хил. лица са сменили пенсионния си фонд

1087
Над 28 хил. лица са сменили пенсионния си фонд

Управление "Осигурителен надзор" на КФН обяви резултатите от промяна на участието и прехвърляне на средства на осигурени лица от един пенсионен фонд в друг за третото тримесечие и деветмесечието на 2009 г.

През третото тримесечие на 2009 година в пенсионноосигурителните дружества са подадени общо 31 836 заявления за промяна на участие и прехвърляне на средствата от един пенсионен фонд в друг.

Общо 28 350 осигурени лица от подалите заявления през третото тримесечие на 2009 г., са променили участието си във фондовете за допълнително пенсионно осигуряване. Общата сума на прехвърлените средства в друг пенсионен фонд от съответния вид е 21.957 млн. лв.

Осигурените лица, възползвали се от правото си за промяна на участие и прехвърляне на средства от индивидуалните партиди през деветмесечието на 2009 г. са общо 78 290. Общият размер на прехвърлените средства от началото на годината е 57.62 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg