Нов застрахователен брокер излиза на пазара

1650
Нов застрахователен брокер излиза на пазара

Нов застрахователен брокер под името Ес Енд Ка Консултинг ЕООД ще заработи на пазара. Дружеството е било вписано в регистъра на застрахователните брокери на 23 ноември тази година, съобщи Комисията за финансов надзор.

Посредникът е със седалище в град Бургас, на улица Шар Планина № 17 и се управлява лице на име Кунка Ненова Дюлгерова, става ясно от решението за вписване на Борислав Богоев, заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“.

Ден по-рано – на 22 ноември Богоев е издал и разрешение на Здравноосигурителна каса Фи Хелт АД да предлага нов здравноосигурителен пакет – „Дентална помощ”.

Стоматологичните услуги са единствения пакет при който се наблюдава ръст на премийния приход за последните 12 месеца, според статистиката на КФН към 31 август 2011 г. Дружествата за доброволно здравно осигуряване са отчели 18.1% повече постъпления от този пакет спрямо същия период на 2010 г., докато по останалите пакети са наблюдават спадове от 0.6% до 32.6%. В абсолютно изражение нарастването при денталните услуги е от 1 373 076 лв. до 1 162 571 лв.

Фи Хелт държи 0.7% пазарен дял с премии в размер на 205 240 лв. към края на август 2011 г. Освен по стоматологичния пакет, дружеството не е отчело постъпления и от „Други здравноосигурителни пакети“.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg