Мъж от Ню Йорк си е признал тази седмица, че премазал сина си с камион с цел застрахователна измама, която му донесла 700 000 долара.

Карл Карлсeн изненадвaщо се е признал за виновен по обвинения в убийство, ден преди съдебния процес срещу него да започне.

Петдесет и три годишният Карлсен бе обвинен в убийство и застрахователна измама при смъртта на 23-годишния му син. Властите твърдят, че през 2008 г. Карлсен убил сина си като махнал крика изпод камион в семейния им имот, докато синът му работел под него.

Присъдата на Карлсен ще бъде обявена на 16 декември.

Според властите в завещанието си, написано на ръка и нотариално заверено на 20 ноември 2008 г, само дни преди смъртта му, Ливай Карлсен завещавал всичко на баща си .

След като Ливай умира Карл Карлсен заявил пред полицията, че се бил върнал от погребение, когато заварил сина си премазан под камиона.

Карлсен е бил арестуван миналата година, след като разследващите органи открили за животозастрахователната полица на Ливай.

Втората съпруга на Карлсен Синди дала показания преди процеса, че през лятото на 2011 г. започнала да подозира, че съпругът й е убил сина си. Тя научила, че Карлсен използвам парите от животозастрахователната полица, за да купи застраховка за нея.

"Открих, че имам животозастрахователна полица и че Карл ще получи 1.2 млн. долара, ако умра," казва Синди Карлсен.

Властите разследват и смъртта през 1991 г. на бившата съпруга на Карлсен, Кристина. Тя починала при пожар в Калифорния, вследствие на което Карл получил плащане по нейната застраховка. Тогава Карлсен казал на разследващите органи, че успял да спаси Ливай и неговите сестри, но не успял да спаси съпругата си. Карлсен прибрал 200 000 долара от застраховката на съпругата си, след като пожарът бил обявен за злополука.