Застрахователната компания UNIQA бе обявена за най-коректен застраховател в общото застраховане за 2007 г. Наградата се дава от името на Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи (БАЗПК). Призът се присъжда за първи път.

Високата оценка за работата на UNIQA се връчва на базата на гласуване, в което участват брокери, застрахователни агенти и клиенти на различни застрахователни компании в цялата страна.

Под внимание се взима и информация, предоставена от Комисията по финансов надзор, както и постъпилите клиентски сигнали за работата на застрахователните компании през изминалата година.

UNIQA България присъства на българския пазар от 2005 г. Застрахователната компания е част от австрийската група UNIQA - една от водещите застрахователни групи в Централна и Източна Европа.

Групата е представена чрез дъщерни компании на 20 от пазарите в региона. В Европа UNIQA има над 17 500 служители и посредници и обслужва над 5.7 млн. клиенти и 12.3 млн. полици. Общият обем на компаниите в групата възлиза на над 5 млрд. евро.

Холдинговата компания на групата – австрийската UNIQA Versicherungen AG - e листната на виенската борса.