Звездите са известни с ексцентричността си, не само по отношение на външен вид, но и по отношение на парите си.

Те често застраховат части от телата си за милиони долари.

Не винаги звездата е тази, която подписва полицата. Понякога това са компании, които ползват въпросната звезда за реклами. Aquafresh е застраховала зъбите на актрисата Америка Ферера (позната от „Грозната Бети") за 10 млн. долара, а Proctor & Gamble са застраховали косата на Трой Поламалу, защото Трой е рекламно лице на шампоана Head & Shoulders.

Басистът на легендарната рок група Kiss Джийн Симънс е известен с дългия си език. Има слухове, че той е бил увеличен чрез операция. Не знаем дали това е вярно, но знаем, че езикът е бил застрахован за 1 млн. долара по време на пика на славата на групата.

Според ABC News кънтри певицата Доли Партън е застраховала бюста си за 600 000 долара.

Според Investopedia китаристът на Rolling Stones Кийт Ричардс е застраховал средния пръст на лявата си ръка за 1.6 млн. долара.

Според The Independent фронтменът на Van Halen Дейвид Лий Рот е отишъл една стъпка по-далеч и е застраховал... спермата си за 1 млн. долара.

Може би най-лудата застраховка е на Шърли Маклейн. Тя не е свързана с части от тялото, но е толкова откачена, че няма как да не я споменем.

Маклейн е известна с това, че вярва в извънземни и в други свръхестествени неща. Според Investopedia тя притежава полица на стойност 25 млн. долара, с която се е застраховала срещу отвличане от извънземни.

Всъщност, около 20 000 души в САЩ имат подобна застраховка.

Още подобни застраховки в линка по-долу: