Предпочитани компании за Обща гражданска отговорност

2013
Предпочитани компании за Обща гражданска отговорност

Булстрад Виена Иншурънс Груп и Алианц България са най-предпочитаните компании по отношение на застраховката Обща гражданска отговорност, показват данни на Комисията за финансов надзор (КФН) за първите шест месеца на годината.

Премийният приход на двете застрахователни компании от полицата възлиза на 4.93 млн. лв и 4.14 млн. лв. респективно, за първото полугодие.

По-нататък в подреждането по премиен приход от Обща гражданска отговорност се нареждат ДЗИ-Общо застраховане и Общинска застрахователна компания с 2.01 млн. лв и 1.14 млн. лв., респективно.

Петата най-предпочитана компания е Армеец (1.03 млн. лв), докато челната десетка се оформя от Евроинс, Уника, Дженерали Застраховане Ей Ай Джи България Застрахователно Дружество и Виктория.

С най-малки премийни приходи от застраховката са ГРАВЕ България Общо застраховане (4 665 лв.) и ХДИ (24 888 лв.)

Общите премийни приходи от застраховката Обща гражданска отговорност възлизат на 17.5 млн. лв за първите шест месеца на годината, което представлява 2.41% дял от пазара по директно общо застраховане.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Р.Агайн-Гури
# 0
09:08 | 28 August 2009
Кой умник (малоумник) написа тази статия? Все пак хубаво е да се прави разлика между застраховка "Обща гражданска отговорност" и "Гражданска отговорност на автомобилистите"
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg