Акционерите на ЗК Лев Инс АД излъчиха две нови имена в управлението на компанията, съобщават от дружеството.

Председател на Управителния съвет става Габриел Ласт, а заместник-председател на Надзорния съвет - Уди Фришман, като и двамата имат богат опит в областта на застраховането.

Двамата ще встъпят в длъжност веднага след предстоящото общо събрание на акционерите в компанията.

Досегашният председател на УС Стефан Софиянски, който съвместяваше две длъжности, остава само главен изпълнителен директор на компанията.

Габриел Ласт е председател на УС на Delek Group от 2003 г. Групата включва компаниите Delek Motors, Delek Automotive Systems, Delek Petroleum, Delek Properties&Investment, както и Фонда за образование и култура Delek.

От 1998 г. е изпълнителен директор на Израелското дружество на застрахователните компании и на Израелската асоциация на животозастрахователните компании. Габриел Ласт завършва магистърска степен по политически науки в Университета на Хайфа и има диплома на юрист от Университета на Тел Авив.

Уди Фришман е изпълнителен директор на дружеството Fresh Concept Consulting. Бил е член на Борда на директорите на Master Bit, както и изпълнителен директор на Leumit Iaatid, дъщерно дружество на Kupat Holim Leumit.

От 2002 е директор и член на УС на Netivey Ayalon. Фришман има магистърска степен от Университета по бизнес Recanati в Тел Авив, както и специализации от Медицинския център в Тел Авив, Holon, в Университета по медицина Саклер и Университета Каглиари в Италия.