Новоназначеният Николай Генчев ще бъде член на управителния съвет и главен финансов директор на застрахователната компания УНИКА. Така той ще се присъедини към новия мениджърски екип на дружеството в състав Тодор Казанджиев, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор и Клаудия Рознак, член на управителния съвет и изпълнителен директор, съобщиха за Profit.bg от компанията.

Припомняме, че той бе на този пост в УНИКА в периода март 2006 - декември 2007 г., когато реши да се присъедини към управлението на TBIF Financial Services. В рамките на година и половина той заемаше поста главен финансов директор и член на борда на TBIF.

Николай Генчев е роден на 1 юли 1973 г. Завършва математическата гимназия във Велико Търново, след което се дипломира като магистър по бизнес администрация в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Николай Генчев има повече от 10 години професионален опит във финансовия сектор. Работил е в компании като Ernst&Young, TBIF Bulgaria group и други.

Общозастрахователната компания УНИКА и животозастрахвоателната УНИКА Живот са основани през 1992 г. като частни компании под имената Витоша и Витоша Живот.

Централният офис на компаниите се намира в София, продажбите и обслужването на клиенти се осъществяват чрез мрежа от около 100 клона, брокери и агенти, покриващи територията на цялата страна. В компанията работят над 450 служители.