Vienna Insurance планира да намали със 7 млн. евро разходите си в Румъния

569
Vienna Insurance планира да намали със 7 млн. евро разходите си в Румъния

Австрийската застрахователна група Vienna Insurance в момента работи по план за създаването на синергия между пет от седемте си дъщерни компании на румънския застрахователен пазар с цел да намали разходите си в северната ни съседка със 7 млн. евро годишно.

Проектът включва застрахователните компании Omniasig, Omniasig Life, Unita, Agras и Asirom. Австрийската група също така притежава и застрахователите BCR Asigurari и BCR Asigurari de Viata, които бяха закупени наскоро от Erste Bank Group.

Проектът стартира през септември 2007 г. и трябва за приключи през септември 2010 г. "Планът е доста сложен и включва смесеното ползване на отдели като този за уреждане на искове, IT, придобивания на административно оборудване и счетоводство и в крайна сметка ще генерира спестявания в размер на 7 млн. евро годишно“, според Константин Тома, председател на Omniasig, вторият най-голям играч на местния застрахователен пазар и най-голямата компания, притежавана от Vienna Insurance в Румъния.

Vienna Insurance е увеличила пазарния си дял в северната ни съседка осем пъти от 2002 г. досега. Компанията регистрира най-големия растеж на румънския застрахователен пазар в периода и в момента има пазарен дял от 37%, което представлява почти осемкратно увеличение, в сравнение с дела й от 4.8% през 2002.
Компанията стъпва на румънския застрахователен пазар през 2000 г. От всички пазари, на които Vienna Insurance присъства, румънският е този, от когото австрийската група притежава най-голям дял.

Румънските компании, контролирани от Vienna Insurance, отчитат брутни премийни приходи в размер на 793 млн. евро за 2007 г., в сравнение с 237 млн. евро, обявени за предходната година.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg