Стотици и дори хиляди млади британци може би шофират колите си с фалшиви автополици, издадени от компанията Aston Midshires Insurance, без да знаят, че не са застраховани.

Привидно легитимната компания е продала неустановено количество фалшиви полици, а хората, които са ги купили се оказват без пари и без покритие. Застраховките са били насочени към младите автомобилисти и са са били предлагани в Интернет.

"Няколко полицейски служби в цялата страна са получили оплаквания от граждани, които смятат, че са станали жертва на измама с автомобилни застраховки“, заяви говорителят на Бюрото за противодействие на застрахователните измами, а властите в графство Лейчестършир са идентифицирали потенциални жертви сред застрахованите в Aston Midshires.

Интернет страницата на псевдо застрахователя е свалена и никой не отговаря на телефонните обаждания. Дружеството е посочило за седалище адрес в Ендерби, но според управителя на конкретната сграда, такава компания няма и никога не е имала офис там.

Само в Лейчестършир са постъпили 30 оплаквания от автомобилисти, които са платили за застраховка, след което са установили, че тя е невалидна. Според властите обаче това е само върхът на айсберга и може би има стотици, даже хиляди шофьори, чийто коли реално не са застраховани.

От местната управа настояха, че всеки, който е купил полица от тази компания трябва да спре да шофира, докато не се сдобие с легитимно застрахователно покритие, тъй като последствията биха се разпрострели и върху потърпевшите в евентуални инциденти.