ЗПАД ”Армеец” отчете 65% ръст на премийния приход за шестмесечието на 2008 г. при прогнозируем ръст на целия пазар от около 20%, съобщават от компанията.

Реализираният премиен приход към 30 юни 2008 г. е в размер на 65.5 млн. лв. За постигане на този резултат най-значителен принос имат застраховки “Каско”, ГО на автомобилистите, застраховките на летателни апарати и имущество.

Като успех се отчита увеличаващият се дял на имуществените застраховки в портфейла на компанията, като за втора поредна година, независимо от незначителния ръст на пазара на този вид бизнес, “Армеец” успя и през първото полугодие на 2008 г. да прибави над 2.2 млн. лв към имуществения си портфейл.

През последните години компанията е един от лидерите на пазара на застраховки “Помощ при пътуване” и “Злополука”, с пазарни дялове, съответно от 21% и 10%, като на база на прогнозните данни за шестмесечието тези позиции се затвърждават. “Армеец” е застрахователят, който в най-пълна степен се стреми да предложи адекватна защита, свързана с покритие на застраховки “Отговорности”.

Компанията има над 30 продукта, като през последните два месеца предложи две нови покрития – „Отговорност на агенциите, продаващи самолетни билети” и застраховка „Отговорност на ръководители и длъжностни лица”.