Швейцарската застрахователна компания Zurich Financial Services ще закупи две компании в Бразилия, като стойността на сделката може да достигне 241 млн. долара, предава Reuters. Това ще бъде поредното от поредица малки придобивания на компанията.

От Zurich съобщават днес, че ще закупят 87.35-процентен дял от Companhia de Seguros Minas Brasil и 100% от Minas Brasil Seguradora Vida e Previdencia от Banco Mercantil do Brasil.

Zurich, която миналата седмица се оттегли от наддаването за застрахователния бизнес на Royal Bank of Scotland, ще заплати около 179 млн. долара за двете придобивания, плюс 31 млн. долара за споразумение за предлагане едновременно на банкови и застрахователни услуги и допълнителни 31 млн. долара, свързани с бъдещото представяне на компаниите.

Швейцарската компания вече заздрави позициите си в едновременното предлагане на банкови и застрахователни услуги с оферта от 1.4 млрд. долара за застрахователния бизнес на испанската Banco Sabadell, направена миналата седмица.

Подразделението на Zurich в Бразилия също ще има дългосрочно споразумение с Banco Mercantil за предлагането на животозастрахователни и общозастрахователни продукти на Zurich Brasil и придобитите компании.

Очаква се сделката да бъде финализирана до четвъртото тримесечие на 2008 г.