А1 защитава сигурността на данните при дистанционна работа

552
А1 защитава сигурността на данните при дистанционна работа

А1 предлага на бизнес клиентите решение за сигурен отдалечен достъп на служителите им до корпоративните ресурси. Услугата Remote Access VPN предоставя възможност компаниите да организират работата си дистанционно, без риск за сигурността на данните. При работа от вкъщи служителите получават криптиран достъп до системите в корпоративна си мрежа.

Дистанционната работа става все по-популярен модел за компаниите заради гъвкавостта, която предоставя и не само. Пандемията от COVID-19 допълнително ускори процесите, с които фирмите преминават към работа от дома. Услугата от А1 предоставя на бизнес клиентите високо ниво на сигурност на фирмената информация и възможност за ефективна работа извън офиса.

Отдалеченият достъп до ресурсите в офиса на клиентите се осъществява през интернет, с конфигурация на криптиран тунел. По този начин всички данни, които се изпращат от компютрите на служителите, се капсулират и криптират и след това се насочват към сървърите в локалната мрежа на компанията. Нивото на сигурност е също толкова високо и при трафика от сървъра към компютрите на отдалечено работещите служители. Така се осигурява високо ниво на защита на комуникацията и достъпа до инфраструктурата в офиса на клиента.


За да се възползват от предимствата на услугата Remote Access VPN, е необходимо служителите на бизнес клиентите да разполагат с достъп до интернет. Технологичното решение от А1 не изисква да се инсталира допълнителен софтуер, а използва стандартните VPN функции на операционните системи. Конфигурацията се прави от технически експерт на А1, а при нужда да се добавят нови потребители, това става след заявка от оторизираното лице от страна на клиента.

Услугата се предлага на абонаментен принцип, като месечната такса се определя според броя потребители, а първоначалната конфигурация се прави безплатно от А1.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg