Богатите ще инвестират в суровини и имоти през 2012 година (   )

2003
Богатите ще инвестират в суровини и имоти през 2012 година

Богатите инвеститори планират да увеличат експозициите си в суровини и частни компании и да намалят кешовите си наличности през тази година според изследване на Bloomberg, публикувано днес.

Около 48% от участниците в анкета са обявили плановете си да добавят към инвестициите си суровини през тази година, а 55% са заявили, че възнамеряват да направят повече преки инвестиции в частни компании, според изследване на Института на частните инвеститори (IPI).

Около 45% от анкетираните с активи над 30 млн. долара планират да увеличат и портфейлите си в недвижими имоти, става ясно още от изследването.

„Това е част от тенденцията към повишаване на собствеността върху реални активи“, според Минди Розентал, изпълнителен директор на IPI, предава Bloomberg. “Наблюдава се връщане към старата школа за правене на пари“, допълва още Розентал.

Индексът Dow Jones-UBS Commodity Index се понижи с 13.4% през изминалата година според статистиката.

Фондовете, инвестиращи в недвижими имоти, са донесли доход на инвеститорите в размер на 8.1%, сочат още данните.

Суровините и земеделските стоки могат да са привлекателен начин за облагодетелстване от ръста и повишаващия се стандарт на живот в развиващите се страни, според Майкъл Тийдеман, главен стратег в Tiedemann Wealth Management, дружество, управляващо активи на стойност 6.5 млрд. долара.

Фондът планира да увеличи инвестициите си в недвижими имоти, суровини и петролни и газови проекти с около 4%, чрез инвестиране в частни компании през следващата година, допълват от там.

Около 36% от богатите инвеститори изразяват намерения да намалят кешовите си запаси през следващата година, като виждат пазарната волатилност и слабостта в цените на реалните активи, като добър момент за покупка.

Според богатите инвеститори индексът Standard & Poor’s 500 ще регистрира повишение от 6.4% през тази година, след като донесе доход за инвеститорите с включване на дивидента в размер на 2.1% през изминалата година.

Чайкафарма Висококачествени лекарства АД, – профил и борсова статистика
Автор: Теодор Минчев

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg