Щатските индекси с нови исторически върхове?

744
Щатските индекси с нови исторически върхове?

Щатските индекси могат да регистрират нови исторически максимуми до края на лятото, според Сам Айзенщад, бивш директор на Value Line Inc. Според специалиста до края на август широкият индекс S&P 500 ще е при ниво на търговия от 1 520 пункта, или с 8.4% по-високо от настоящото му ниво.

И докато това все още ще е под рекордното му ниво от 1 565 пункта, постигнато през октомври 2007 година, подобен ръст ще отведе индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average до 14 360 пункта, което ще е с няколкостотин пункта над историческото му ниво от октомври 2007 година, смята още Айзенщад.

Преди пенсионирането си в края на 2009 година, Айзенщад е прекарал 63 години в инвестиционната компания, като в продължение на три десетилетия изследването Value Line Investment Survey, е заемало водещо място по представяне сред рисковите инвестиции.

Дори и след пенсионирането си, пазарният анализатор продължава да публикува прогнози за това къде ще е пазарът след шест месеца, въз основа на сложни иконометрични модели.

Така, например, през декември 2009 година, Айезнщад прогнозира ръст от 20% за пазара за календарната 2010 година, което бе близо до позитивното такова от 17.2% за годината.

Една година по-късно през декември 2010 година използваните от него модели прогнозираха двуцифрен ръст за индексите през първата половин година на 2011 година, което означаваше 1 360 пункта за S&P 500 и 13 000 пункта за Dow.

Не такъв успех са имали прогнозите на анализатора за втората половина на миналата година, като очакванията бяха за 5.7% възвращаемост до края на годината.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg