Първоначалната продажба на правата, за първоначално увеличаване на капитала Сердика Пропъртис АДСИЦ-София, ще стартира от 5 март 2007 г., чрез "Смесен закрит аукцион", съобщава БФБ - София.

Борсовият код на емисията е R1SDPRO, а времевият интервал за провеждане на аукциона е в периода от 9.30 ч. до 11.00 ч.

Вторичната продажба на правата също стартира на 5 март от 9.30 часа, като търговията ще се осъществява под борсовия код R2SDPRO.

Дружеството възнамерява да увеличи капитала си от 500 хил. лв. на 650 хил. лв., чрез издаването на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност от 1 лев.

Съотношението между издадените права и новите акции е 1 : 1. Крайната дата за търговия на правата на борсата е 16 март, като акциите ще се записват до 12 април.

Учредители на Сердика Пропъртис са две юридически лица – Контракт София ООД, притежаващо 70% от капитала и ЗПАД ДЗИ – Общо застраховане- с 30 на сто. Изпълнителен директор на дружеството е Десислава Тотева, а председател на СД – Весела Кюлева.

Сердика Пропъртис АДСИЦ ще инвестира в имоти, осигуряващи доход под формата на наеми и други текущи плащания и в закупуване, изграждане и/или реновиране на недвижими имоти, с цел последващата им продажба или експлоатация.

Набраните средства ще бъдат инвестирани в сгради с разнообразно предназначение: офис сгради, жилищни имоти, търговски имоти, парцели, земеделски земи и индустриални имоти.