Комисия за защита на конкуренцията разреши концентрация на стопанска дейност, чрез придобиване на самостоятелен контрол върху „Професионален футболен клуб ЦСКА” АД, от страна на F.C. Global S.a.r.l, Херцогство Люксембург.

След приключване на сделката F.C. Global S.a.r.l ще притежава 100 % от капитала на мажоритарния акционер на ЦСКА – International Sport Management Services SA, Люксембург.
F.C. Global S.a.r.l се намира под общ контрол с международната група дружества от Global Steel Holdings Limited.

КЗК установи, че на територията на България, страните по сделката не присъстват на едни и същи продуктови пазари. Пазарните дялове на дружествата са под установения праг за господстващо положение, а предстоящото придобиване не би могло да ги промени значително.

Целта на сделката, според представеното уведомление, е подобряване на финансово-икономическите показатели на ЦСКА, повишаване на спортното майсторство на отборите в рамките на ЦСКА и подпомагане на българския спорт.

Комисията за защита на конкуренцията счита, че планираната концентрация няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение на разглеждания пазар.