Логистичен Парк Варна е един от най-новите проекти на ФеърПлей Интернешънъл и Bulgarian Property Developments.

Разположен в Западна Промишлена Зона на морската столица, Логистичен Парк Варна е с обща застроена площ от над 80,000 кв. м, включващи висококачествени модерни складове, обслужващи офиси и търговски площи.

Проектът има бърз и лесен достъп до околовръстния път на града и бул. "Владислав Варненчик", част от пътния коридор, свързващ морския бряг със София и основните Европейски Транспортни Коридори.

Логистичен Парк Варна ще предостави готови за експлоатация складови площи под наем. Всички сгради са професионално планирани и предлагат максимална гъвкавост и опции за разширение.

Освен стандартни пространства за складиране на средно- и бързооборотни стоки, Логистичен Парк Варна ще осигури и възможности за наемане на специализирани площи, предлагащи контрол на температурата и cross-docking системи, съобщиха от дружеството за Profit.bg.

Складовите пространства в комплекса ще са 55 хил. кв. м, включително складови площи с контрол на температурата, докато търговските площи и офис площите ще са респективно 10 500 и 13 000 кв. м.

Инвеститорите на проекта планират изграждането на 110 товарни платформи за тирове и микробуси, а самите складови площи ще имат системата за управление на складове SAP.

Логистичният парк ще има капацитет от 50000 европалета и ще предлага обособени складови помещения с контролирана температура, влажност и миризми.

Очакванията са проектът да бъде завършен до края на 2009 г., като общата стойност на инвестициите ще възлезе на 100 млн. лв.

Проектът ще бъде реализиран на три фази, като изграждането на първия етап с обща застроена площ от 24,000 кв. м ще приключи до края на 2007 г.

Инвеститори на комплекса са водещата строителна и инвестиционна компания Fairplay International и Bulgarian Property Developments – компания, листвана на Лондонската фондова борса. Ексклузивен консултант е международната консултантска компания Colliers International - лидер на пазара на услуги в областта на недвижимите имоти.