Акциите на три компании, планиращи листване на Българска фондова борса бяха регистрирани в Централен депозитар. Това са Енемона, Ломско пиво и Нет Инфо.БГ АД, става ясно от седмичния бюлетин на институцията.

Най-рано от трите компании на борсата ще излезе Ломско пиво АД. На инвеститорите ще се предложат 20% от капитала на дружеството, или общо 900 хил. акции.

Пред Profit.bg Прокопи Прокопиев, Директор на Дирекция „Корпоративна политика” в Енемона АД сподели, че преди две седмици проспектът на дружеството е внесен в Комисията за финансов надзор.

„След одобрението на проспекта компанията предвижда серия от road show в страната, а самият аукцион за продажбата на 20% от дружеството се планира в края на юни,” сподели още Прокопиев.

„До седмица-две ще приключи дю дилиджънса на Енемона АД, след което ще бъде подготвен проспекта на компанията. Първичното публично предлагане на дружеството ще се осъществи през втората половина на септември”, допълни Прокопиев.

„В момента тече оценка на компанията ни и от нея ще имаме повече яснота относно планираното първично публично предлагане”, заяви Светлана Белчева ПР на Нет Инфо.БГ.

„Надяваме се това да се случи през настоящата година,” допълни Белчева

Основни акционери в компанията са Тайгър Холдинг – Люксембург с 33.22%, а Виктор Пенев и Любен Белов имат по 17.25%.