Тийнейджърката Ашли Куолс започнала бизнеса си с осем долара. Нейната страница предлага безплатен дизайн за декориране на профили в MySpace. Тя работи в “офис” в мазето на къщата на родителите си в предградие на Детройт. В момента има желаещи да откупят бизнеса й за 1 млн. долара, но тя отказва да го продаде.

“Аз съм независима по характер, това е моят бизнес и аз ще го ръководя,” казва амбициозната 17-годишна ученичка за вестник "Detroit Free press".

В момента тя е в Ню Йорк където презентира сайта си Whateverlife.com. Ако срещите й минат добре, Whateverlife.com ще продава банери директно на рекламодателите. Според класация на Quantcast нейният сайт заема 825-а позиция от общо 20.3 млн проучени сайта, като за последните 30 дни е бил посетен от 2.4 милиона души. За сравнение, официалният сайт на Опра Уинфри е на номер 997 в същата класация.

Ашли започва бизнеса си през 2004 г., като взема назаем 8 долара от майка си и купува името Whateverlife.com. Намерението й било да да си направи лична страница където да показва свои идеи за дизайн на профили в MySpace.

По начало това не е било бизнес, а място където да споделя идеите си с приятели. Не минало много време и сайтът набрал популярност, въпреки че тя официално не го е рекламирала никъде. Миналата година тя получила и-мейл, в който се казва, че нейният кумир - известният водещ Карсън Дейли, го е споменал в радио-шоуто си.