“Ако всичко се развива нормално, смятам, че можем да листнем Сток плюс на Българска фондова борса и да предприемем увеличение на капитала до края на годината”, коментира Владислав Панев, участващ в управлението на компанията и акционер в Сток плюс. Проспектът за вторично публично предлагане е внесен в КФН на 28 септевмри, като се очаква, че до края на октомври регулаторът ще се произнесе по документа.

”Предвиждаме да листнем компанията, след което да предприемем увеличение на капитала с 20%”, допълни Панев. Първоначално набраните средства ще се инвестират в притежаваните от Сток плюс 1 700 дка. терени, съсредоточени около Велико Търново и Елин Пелин.

Колкото до бъдещето на компанията, ликвидация или удължаване на срока й на инвестиционна дейност, Панев коментира, че отговорът на дилемата се крие в пазарната конюнктура. Ако успеем да вкараме в регулация терените и осъществим инвестиционните си намерения, не е изключено да ликвидираме компанията.

”В случай че своевременно придобием нови терени изгодно, обсъждаме вариант да запазим компанията”, допълни той.

Капиталът на Сток плюс е 4.809 млн. лв., показва справка в Апис. Освен Владислав Панев други акционери в компанията са Борислав Христов (10.93%), Илиян Илиев (11.11%), Красимир Панев (16.67%), Севдалин Русанов (16.67%), Соня Начев (11.11%) и Цветанка Христова (0.19%).