От 20 февруари 2008 г. ING Животозастраховане ще предлага застраховка Живот, свързана с инвестиционен фонд. ING Едно е предназначен за всички, които имат нужда от застрахователна защита и същевременно желаят да инвестират финансови средства с цел реализиране на допълнителна доходност.

Вноските по новата застраховка се разпределят съответно в защитна и инвестиционна част. Изплащането на застрахователна сума при настъпването на неблагоприятни събития се гарантира от защитната част на застраховката, а реализирането на допълнителна доходност се осигурява чрез влагане на сумата по инвестиционната част в дялове на програма от инвестиционни фондове, управлявани от ING Investment Management в Люксембург.

При настъпването на покрития риск клиентът получава определената застрахователна сума плюс натрупаните инвестиции. В зависимост от рисковия профил на инвестиционната част и съответно желаната доходност, клиентите могат да избират между нискорискова, балансирана, агресивна и защитна инвестиционна програма на ING .

Новият продукт може да бъде комбиниран и с допълнително покритие за освобождаване от вноски при трайна нетрудоспособност. Това означава, че ако лицето прибави тази опция към продукта ING Едно, компанията ще прави вместо него вноските за защитната и за инвестиционната част в случай на трайна нетрудоспособност. Новият продукт също дава възможност и за ползване на данъчни облекчения – вноските по него могат да намалят годишната данъчна основа с до 10% .

Общо 9.16% е реализираният премиен приход от застраховка Живот, свързана с инвестиционен фонд на животозастрахователните компании по данни на КФН от ноември 2007 г.