България е една от първите страни, която може вече да се радва на новия представител на марката "Фолксваген" автомобилът "VW Тигуан", информира БТА.

Българската премиера на новия кросоувър стартира с атрактивен тест до гръцкия полуостров Ситония на Халкидики.

Далеч преди да излезе на пазара, дългият 4,457 м кросоувър стана известен като по-малкия брат на луксозния всъдеход "Фолксваген Тоарег".

Една от впечатляващите технологии на новия автомобил е революционната система за автоматично паркиране. При движение със скорост до 30 км в час тя установява с монтирани в бронята ултразвукови сензори местата, където има достатъчно пространство
за паркиране между други два автомобила.

Системата известява водача със звуков и светлинен сигнал за наличието на подходящо място и извършва самостоятелно маневрата за паркиране на автомобила. Участието на водача се свежда само до подаване на газ и спирачка.

Новият автомобил притежава и възможността да се предвижда добре и през пресечени терени. С едно натискане на бутон в предната средна конзола се активират асистиращи системи, които улесняват управлението на автомобила.

Те осигуряват асистент при спускане на наклон, настройка на педала на газта, както и настройка на анти блокиращата система за подобряване на действието на спирачките върху неравна повърхност. Постига се също настройка и на системата, контролираща блокировката на диференциали при изкачване.