Божидар Тодоров получи лиценз от Националната банка на Албания за поста главен изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка-Албания. Божидар Тодоров работи от 12 години в банковия сектор, 7 от които в Първа инвестиционна банка, България.

ПИБ-Албания получи пълен банков лиценз през юни 2007 г. След получаването му финансовата институция откри три нови клона в градовете Фиер, Корча и Тирана. До края на тази година ще отворят врати още три офиса в Тирана, Берат и Шкодер. С тях общият брой на офисите на ПИБ-Албания ще стане 11.

ПИБ-Албания е дъщерно дружество на българската Първа инвестиционна банка. Банката предлага на своите клиенти банкови продукти и услуги, успешно реализирани от Първа инвестиционна банка в България и адаптирани към особеностите на албанския пазар.

Според стратегическия план за развитие, ПИБ Албания ще се фокусира върху кредитиране както на физически лица, така и на малки и средни предприятия. През годината банката ще стартира предлагането на нови продукти в сферата на депозитите, ипотечните кредити, както и на кредитни и дебитни карти.

Банката ще продължи да предлага широк пакет от финансови и консултантски услуги на български и на албански компании с бизнес в двете държави.

Снимка: Божидар Тодоров, ПИБ