След няколко месеца веригата Emaar Malls ще отвори вратите на Dubai Mall - един от най-големите търговски центрове в света, съобщава ArabianBusiness.com.

Комплексът ще разполага с обща застроена площ в размер на 3.77 млн. кв. фута, или колкото е площта на 50 футболни игрища. С тези си размери Dubai Mall ще стане най-големият търговски център в Средния Изток.

Молът се присъединява към другите големи търговски комплекси в страната, ставайки част от идеята на правителството да превърне емирството в най-голямата дестинация за продажба на дребно в света.

В търговския комплекс ще има достатъчно площ да се разположат 1 200 магазина, най-големият затворен аквариум, както и паркинг с капацитет 14 000 автомобила.

Въпреки невероятните си размери, Dubai Mall се нарежда едва на осмо място в света по големина. Най-големият мол в света се намира в Китай и се казва South China Mall. Неговите размери наистина са впечатляващи - площ 6.5 млн. кв. фута.

Първите пет най-големи мола в света се намират в Азия, като два са в Китай, а по един има в Тайланд,Тайван и Филипините.

Засега не се уточнява общата стойност на инвестицията по построяването на Dubai Mall, но според запознати тя няма да е по-малко от 20 млрд. долара.