Акционерите на Лев Инс, сред които основни са Рахити Меир Класик, Лев Корпорация и Джулиус Беър Инвестмънт Мениджмънт, решиха на провелото се ОСА да увеличат капитала на дружеството с 10 млн. лв. - от сегашните 23 млн. лв. на 33 млн. лв. Това съобщиха от компанията за Profit.bg.

През август 2007 г. едно от най-големите американски дружества, управляващи активи – Джулиус Беър Инвестмънт Мениджмънт придоби участие с два от фондовете си в ЗПК „ЛЕВ ИНС”АД. Освен като управител на активи в САЩ, Джулиус Беър е позната и като една от най-големите частни банки в Швейцария. Групата включва в себе си банката Bank Julius Baer и управлява близо 360 млрд. швейцарски франка към края на 2006 г.

Отчетените резултати на Общо събрание на акционерите на застрахователя показват компанията като дружество с устойчиво динамично развитие. През ноември 2007 г. бе присъден рейтинг за финансова стабилност bg A3 от Национална агенция за кредитен рейтинг, единствен асоцииран партньор на Moody’s.

Компанията отчете печалба от дейността си за миналата година в размер на 12 млн. лв. Премийният приход на дружеството през 2007 г. е 102 млн. лева, с ръст спрямо 2006 г. от 65% и повишение на пазарния дял с 26%.

В изпълнение на стратегията за следващия период беше гласуван целеви ресурс в размер на 3 млн. лв., от които за фонд „Превенция”- 1.5 млн. и за фонд „Активно застраховане” – 1.5 млн. лв.

Общото събрание гласува и пълно доверие на изпълнителния директор Стефан Софиянски и мениджмънта. Акционерите приеха решение да не разпределят дивидент, а цялата печалба да бъде реинвестирана за развитието на компанията.