Централните части на Хонг Конг са зоната с най-високи нива на наеми за търговски площи в Азия, показват данни, изнесени от агенцията за недвижими имоти Colliers International.

Нивата на наемите там възлизат на 775 долара за кв. фут, което прави по 8 230 долара за кв. м на година, или по 685 долара за кв. м на месец.

Централните части са изпреварили Causeway Bay, или търговската част на Хонг Конг по наеми, който заемаше първа позиция в Азия през изминалата година, посочиха още изнесените данни.

През тази година централните части на града са изпреварили и нивата на наемите в Токио, сочи още направеният анализ на агенцията за недвижими имоти.

Централните части на острова са се класирали на седмо място в световен аспек след наемите на търговските площи в Ню Йорк на "Пето Авеню", "Шан-з-елизе" в Париж, московската централна улица, лондонските "Бонд Стрийт" и "Оксфорд Стрийт" и дъблинската "Графтън Стрийт", сочи още анализът.

Силното търсене на търговски площи в града предопределя и значителното изкачване в класацията. Притокът на туристи от Китай е сред основните причини за значителното повишение на наемите на ограничените по размер търговски площи в центъра на града.