В изпълнение на своя приоритет за подпомагане развитието на малките и средни предприятия, ПроКредит Банк се включва в изпълнение на ОП „Конкурентоспособност” за подобряване на конкурентното положение на фирмите, работещи в условията на общия европейски пазар.

Участието на ПроКредит Банк, като партньор по оперативната програма, е под формата на инвестиционни кредити, съобразени с изискванията на програмата и с възможностите на всеки конкретен клиент. Подходът на банката при финансиране на проекти по европейските фондове е изцяло индивидуален и базиран на възможностите на фирмите за изплащане на кредитите.

В случаите, когато безвъзмезната помощ се изплаща след изпълнението на проекта, банката може да осигури цялата сума по него. В такива случаи ПроКредит Банк дава и възможност фирмата-бенефициент да използва получената по програмата безвъзмездна помощ за намаляване на задължението по инвестиционния кредит, без да се заплаща такса за това.

ПроКредит Банк предлага също банкови гаранции, които се изискват на доставчици–подизпълнители по одобрени проекти за безвъзмездна помощ или на които тази помощ се превежда авансово, както и кредитни уверения и банкови референции за фирми, кандидатстващи с проекти по ОП „Конкурентноспособност”.

При необходимост и при следващи възможности за кандидатстване по програма ПроКредит Банк има готовност и за разкриване на специализирани сметки, които са съобразени с изискванията на програмата и сключения с бенефициента договор.