На 24 май, денят на славянската писменост и култура, в град Пловдив ще отвори врати боксът на болида ING Renault F1. Това е първото за град Пловдив представяне на колата на отбора на ING Renault F1 и същевременно последното в рамките на започналото през април национално турне на болида от Формула 1. Репликата на колата ще бъде показана заедно със симулатори, които допълнително ще засилят емоциите около присъствието на болида ING Renault R28.

Всички почитатели на Формула 1 ще могат виртуално да се пренесат на пистите на Шампионата и да се докоснат до невероятното изживяване от този спорт. Освен тръпката да видят отблизо болид от Формула 1 и безплатно да се качат на оригиналните симулатори, всички желаещи ще могат да се включат и в лотария с награди от отбора ING Renault F1.

Боксът на болида, който ще бъде разположен пред общината на града, ще остане в сърцето на Пловдив до 27 май. Националната обиколка на известната кола тръгна на 17 април от София и последователно премина през градовете Бургас, Варна, Русе, Велико Търново и Стара Загора. В град Пловдив ще бъде построена специална ING брaндирана шатра, в която ще бъдат разположени колата и симулаторите. Работното й време ще бъде от 10.00 до 20.00 часа през седмицата и от 10.00 до 21.00 часа през уикендите.

ING е основен спонсор на ING Renault F1 Team за сезони 2007-2009 г. Освен спонсорството си за отбора, финансовата група е основен спонсор и на състезанията в Унгария, Белгия и Австралия, както и присъства в брендирането на пистите в 13 от 18-те състезания от Шампионата. Финансовата институция е основен спонсор и на двамата пилоти - Фернандо Алонсо и Нелсън Пикет – младши.