Стойността на наемите на жилищата и къщите на пазара на недвижими имоти във Великобритания отчита сериозно понижение заради продължаващите вълнения, в следствие на кризата.

Докато потенциалните купувачи на жилища на пазара изчакват да видят в каква посока ще поемат цените, търсенето на имот под наем расте, отчитат от повечето агенции за недвижими имоти на острова.

Въпреки това средната стойност в цените на наемите на къщи на месец отчита спад с около 7%, а тази на апартаменти с 9%. Това става ясно от последните данни от проучване на ARLA.
В различните райони на страната тези проценти се различават, като спадането е най-ниско в столицата на страната Лондон, коментира Яан Потър – изпълнителен директор на ARLA.

Средната стойност на наем на къща в Лондон на месец вече достига 3000 паунда в по-централните райони и около 1000 в югоизточните части на града.

За апартамент за един месец ще трябва да платите около 2 000 паунда в централните квартали и между 850 и 600 в крайните квартали, става ясно още от изнесените данни. В някои част на града търсенето на жилища продължава да изпреварва предлагането.

Периодът на наемане на къща или апартамент в Лондон се е увеличил, в сравнение с предходната година, показват данните.