Днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще направи работно посещение за изпълнението на строително-монтажните работи на Южната дъга на Софийския околовръстен път. Инспекцията на обекта ще започне в 11.00 часа от пътен възел Бояна. Ще бъдат посетени и пътните възли „Драгалевско шосе” и „Симеоновско шосе”, съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

В огледа на обекта ще се включат също областният управител на област София – град Тодор Модев, кметът на София Бойко Борисов и изпълнителният директор на Фонд „Републиканска пътна инфраструктура” Милош Поцков.

Ремонтираният участък на Южната дъга на Софийския околовръстен път включва отсечката между Симеоновско шосе и бул. „България” с дължина 4.571 км, както и двата пътни възела – на „Симеоновско шосе” и на „Драгалевско шосе”.

Изпълнител на обекта е „Обединение ЮГ” с водещ съдружник „ГБС инфраструктурно строителство” АД. Строителният надзор се изпълнява от „Пътинвестинженеринг” АД София.

Снимка: БГНЕС