Компанията Nestle, специализирана в производството на хранителни продукти, обяви, че е взела решение за продажбата на недвижим имот в унгарската столица Будапеща, съобщава bbj.hu.

Имотът с обща застроена площ от 2.500 кв.м. е разположен на известен хълм в града, като предлага уникални панорамни гледки към замъка Buda и верижния мост над река Дунав.

Компанията е взела решение да продаде уникалния имот след заседание на управителния съвет, на което е взето решени за преструктуриране на производствените единици с които Nestlé разполага в Унгария.

Посредникът, който е упълномощен за осъществяване на сделката по продажбата на имота, е Cushman and Wakefield, става ясно от съобщението на компанията, направено за унгарските медии.

Сградата, която се продава, може да бъде преустроена и превърната в офис сграда, луксозен хотел или жилищен комплекс.

Това сочат някои от предложенията към новите собственици в унгарския бизнес ежедневник Napi Gazdaság, публикувани вчера.

Например намиращият се в близост Novotel Danube, който е с капацитет 175 стаи, беше преустроен и то изключително успешно в офис сграда, която се продаде през 2006 година за около 30 млн.долара.