Австрийския инвестиционен фонд Meinl European Land обяви намеренията си да инвестира в Румъния в построяването на три нови мола, съобщава румънския ежедневник BusinessStandard.ro.

Общата стойност на инвестицията за трите мола се очаква да надхвърли 380 млн. евро, става ясно от съобщението на ръководството на фонда пред румънските медии.

Освен тези молове, от фонда Meinl обявиха, че се заемат и с управлението на инвестиционна програма за румънския пазар, която предвижда строителството в следващите няколко години на още девет търговски центрове. Общата стойност на тази инвестиционна програма е около 700 млн. евро.

Един от планираните три нови мола носещ името Militari Shopping ще бъде построен в столицата на страната – Букурещ.

Според плановете на инвеститора се очаква този търговски център да отвори през април 2009 г., като общата стойност само на тази инвестиция е около 70 млн. евро.

Вторият мол носещ името West Gate се очаква да бъде построен в румънския град Арад, които се намира в западната част на страната. Инвестицията в него е около 180 млн. евро, като той ще бъде най-големия в града.

Третия мол, които се казва Seaside Shopping ще се намира в румънския град Констанца, които е разположен на брега на Черно море.
Инвестицията която е предвидена за него е на обща стойност 130 млн. евро, като очакванията за печалба на фондът са най-големи за този мол, става ясно от съобщението.