Банка Пиреос България беше отличена с награда в категория „Динамика на развитието” на ежегодното издание на конкурса „Банка на годината”, което се провежда за 11-ти път и е организирано по традиция от вестник „Пари”. Почетен председател на комитета бе министърът на финансите г-н Пламен Орешарски, а официалната церемония се проведе в Гранд Хотел София.

Наградата беше връчена от г-жа Мария Георгиева, Директор на международния банков институт лично на г-н Атанасиос Куцопулос, главен изпълнителен директор на Банка Пиреос Българя, който изрази своята благодарност за признанието и специално открои приноса на целия екип на банката за получаването на това престижно отличие.

Отличието за най-динамично развиващ се трезор съвсем закономерно отива при Банка Пиреос България след една изключително успешна година, през която Финансовата група Пиреос отбеляза 46% увеличение на печалбата за първото тримесечие на 2008, значително увеличение на доходността и на международните дейности на Групата.

Банка Пиреос България от своя страна отпразнува 15 години присъствие на българския пазар и наскоро стартира и предлагането на взаимни фондове на българския пазар, разширявайки своето портфолио от услуги и продукти.

Банка Пиреос България, част от финансова група Пиреос. Тя е универсална банка, специализирана в корпоративно банкиране, банкиране на дребно, финансови услуги за малки и средни предприятия, капиталови пазари, инвестиционно банкиране и лизинг.

В България Банка Пиреос оперира от 1994 г. В началото на 2005 г. Банка Пиреос закупува Евробанк АД и в момента се нарежда сред десетте най-големи банки в страната. Тя разполага с клонова мрежа от 80 клона и притежава активи за над 1.9 милиарда евро.

Банка Пиреос България е носител на наградата „Финансов продукт на годината за 2005 и 2006 г.” от Международното финансово изложение „Банки, Инвестиции, Пари”, както и на първа награда в категорията „Най-добра печатна реклама” от Годишните награди на Българската асоциация по маркетинг за 2005 г. През 2006 г.

Банка Пиреос получи още две много престижни отличния – „Бранд Мениджър на годината 2006” в категория глокална марка и „Банкер на годината 2006” от ежегодните награди на вестник „Банкер”.

През 2008 Банка Пиреос България е отличена с награда в класацията Business Superbrands за България за 2007-2008 г.

Финансова група Пиреос е една от най-активните финансови организации в Гърция и Югоизточна Европа. Основана през 1916 г., днес финансова група Пиреос притежава група от компании, които притежават собствено ноу-хау в областите на частно банкиране, малки и средни предприятия, капиталови пазари, инвестиционно банкиране, лизинг и шипинг. Финансова група Пиреос притежава активи на обща стойност 48,5 милиарда евро и клонова мрежа от 782 клона (322 в Гърция и 460 в други държави).