Съветът по европейски въпроси (СЕВ), ръководен от министър Гергана Грънчарова, ще проведе 125-то си редовно заседание днес в сградата на Българската народна банка, по покана на нейния управител Иван Искров. БНБ е сред институциите, които са представени в СЕВ от самото му създаване, припомнят от Министерство на външните работи.

Директорът на дирекция “Международни отношения и европейска интеграция” на Централната банка Даниела Бобева ще представи Системата за координиране на участието на БНБ в европейската система на централните банки и в работните групи на Европейската комисия и Съвета на Европейския съюз.

СЕВ ще разгледа българските позиции за предстоящите заседания на европейските Съвети по заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси и по земеделие и рибарство. Ще бъде направен отчет за изпълнението на Плана за действие за 2008 г. с мерките, произтичащи от членството на България в ЕС.

Ще бъде дискутирана и актуална информация, предоставена от Комисията по финансов надзор, за задължителната застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.