Забавянето в сектора на недвижимите имоти в слънчева Испания не пречи да бъдат реализирани проекти на ултрамодерни вили, пише Property Wire.

Все пак някои от специалистите на пазара смятат, че в момента не е най-подходящото време за инвестиция в мащабен проект, но с поевтиняването на терените и строителните материали построяването на малка бутикова вила с изглед към морето е добра инвестиция.

Продажбата на подобни уникални по своя дизайн и архитектура къща се очаква да има доста голям успех в бъдеще, споделят някои от шефовете на големи строителни компании в Испания.

Оригиналният и нестандартен дизайн на къщи по принцип се харесва само от хора с по разчупено мислене или хора на изкуството, поясняват специалистите. Напоследък обаче се забелязва тенденция на увеличаващо търсене на подобни имоти в Испания.

В определена степен даже спадането на пазара на недвижими имоти като цяло спомага развитието на подобни проекти заради намаляването в цените на строителните материали и терените.

От друга страна, по-малки строителни компании, които искат да останат на пазара, трябва да предприемат нещо.

Насочването на строителството към по-малко на брой имоти, но с уникален дизайн и съответно по-атрактивна цена, е един доста сигурен вариант за преминаване на кризата.

В дизайна на нестандартните вилите са включени много кубични форми, най-модерни начини за осветяване на стаите, различна домашна анимация, имитираща прозорци със сменящ се климат и какво ли още не.

Най-хубавото от всичко е, че в повечето случай за строителство на подобен род къщи се използват само природосъобразни материали, както и най-новите и енергоспестяващи технологии.