Абсолютно всички части в британския сектор на търговските имоти бяха сериозно ударени от икономическото забавяне в страната, според данните от последните доклади, съобщава PropetyWire.

В Лондонското сити офис пазарът е понесъл един от най-сериозните спадове в цените и търсенето с цели 35% от началото на тази година, става ясно от докладите на Jones Lang LaSalle.

Само за предходния месец юни понижението е било с над 46%, в сравнение със същия период на миналата година.

Свободните и незаети офис пространства се покачват до най-високи нива от 5 години насам, като понижението в наемите на луксозните офиси в града също е най-голямото от години насам.

Очакванията са през следващите 2 години новите офис площи в ситито да бъдат едва в границите на около 400 – 800 хил. кв. м, става ясно още от данните.

Спад в сектора се наблюдава и в разположения на няколко мили от Ситито Уест Енд, където понижението в цените за последните 6 месеца е около 9.5%, а заетите офис площи са намалели с 3.4%.

Очакванията за тази част на града, която се счита за една от най-престижните и цените са най-високите в света, са понижението в сектора до края на годината да е с нови 10%.