Един от най-големите играчи на пазара за продажба на дребно в Румъния – Praktiker, обяви намеренията си да разшири своята дейност в страната с откриването на нов магазин, съобщава BusinessStandard.

Новият магазин от веригата ще бъде открит в североизточния град Яж, който е един от най-големите и икономически развити в Румъния.

В него вече съществува един магазин от веригата, но поради нарасналото търсене от ръководството са решили да открият още един, става ясно от съобщението.

Общата стойност на инвестицията за построяването на новия магазин и оборудването му е около 12.4 млн. евро.

Според ръководството на компанията градът е един от най-важните за нея и инвестициите, които ще бъдат насочени към него в следващите години, ще са значително повече, в сравнение с някои други част на страната.

Икономическият потенциал, както и ниската безработица в Яж, привличат доста инвестиции в последните една-две години, споделят членове на местните бизнес сдружения.

Според плановете новият магазин ще разполага с 8 200 кв. м застроена площ, която ще има възможност, както да се отдава под наем с дългосрочни договори, така и да се продава. Засега обаче от Praktiker не обявяват никакви цени, въпреки че интересът от местни и чужди компании вече е много голям.

Магазинът ще бъде разположен в модернизирания преди няколко години Era Shopping Park, който е разположен непосредствено до града и ще разполага с огромен паркинг с капацитет 300 автомобила.

Този магазин е 23-тият, който Praktiker открива в северната ни съседка, което прави компанията един от водещите на пазара. Общата застроена площ, с която веригата ще разполага след построяването на новия магазин, е 153 хил. кв. м, уточняват още от компанията.