Най-големият български черноморски град- Варна, е една от привлекателните дестинации за инвеститорите в сектора на недвижимите имоти и цените на жилищата са традиционно едни от най-високите.

Средните наемни цени на логистичните площи във Варна в средата на лятото достигат 5 евро за кв. м. в западната промишлена зона, а на складовите помещения- 4.20 евро за кв.м.

Пазарните цени на индустриалните площи са най-високи в района на Владиславово, където квадратният метър върви по 220 евро, а в останалите части на града е между 45 и 150 евро. Това сочат данните предоставени от агенция “Форос“ за Profit.Bg.

Наемите на офис площи клас А са най-скъпи в централната част на града, като цената е между 10 и 12 евро за кв.м. Офис площите клас В са на цени между 6 и 8 евро за кв. м.

Пазарните цени на офисите са едни от най-високите в страната, като в идеален център достигат 1 850 евро за кв.м.,а в останалите части на града са между 1 000- 1 500 евро, става ясно още от изнесените данни.

Средните наемни цени на жилищата в морския град са между 3 и 6 евро за кв. м., а луксозните обзаведени жилища разположени в “Гръцката махала“ са на цени по 10 евро за кв. м.

Пазарните цени са между 900 и 1 775 евро за кв.м., а луксозните жилища ново строителство, намиращи се в непосредствена близост до морската градина достигат 2 000 евро за кв. м.

Наемните цени на търговските площи в града са по 90 евро за кв.м. в най-централната част на града, а в останалите - между 8 и 40 евро за кв.м.

Пазарните цени на търговските площи във Варна са между 5 и 15 хил. евро за кв.м., което поставя града на първите места и по този показател в страната.

Наемните цени на вилите, разположени в близост, които са много търсени през цялото лято, се движат между 40 и 105 евро за кв.м в зависимост от разположението и лукса.

Най-скъпите вилни парцели в близост до Варна са тези в курортните комплекси Св.Св. Константин и Елена и Златни пясъци, където цените достигат 1 000 евро за кв. м. В останалите районицените са далеч по-скромни - между 35 и 120 евро за кв. м.

Апартаментите, намиращи се във ваканционните имоти, достига цени по 2 000 евро за кв.м. в Златни пясъци, 1 630 евро за кв. м. в Св.Св. Константин и Елена, а в останалите райони са по около 800 евро за кв. м.

Земеделската земя в около Варна се търгува на цени между 2 и 4 евро за парцели, намиращи се на разстояние до 25 километра.