Данни от проучвания показват, че най-големите чуждестранни инвеститори и купувачи в сектора на недвижимите имоти в САЩ са от Средния Изток, пише ArabianBussines.com.

След разразилата се кредитна криза те са изпреварили всички други чуждестранни компании, като сред някои от най-големите сделки, осъществени в последните няколко месеца, беше закупуването на Chrysler Building. Една от най-известните сгради в Манхатън беше продадена на компанията от АбуДаби – Council за 800 млн. долара.

Друга голяма сделка беше покупката на разположения в Маями Бийч - Fontainebleau Hilton, купена за 750 млн. долара от компанията Istithmar.

Според официалните данни, инвеститорите от Средния Изток са закупили имоти в САЩ за поне 2 млрд.долара, като се очаква тази цифра да се повиши до края на тази година.

С това те изпреварват значително своите колеги от Европа и Австралия.

След разразилата се кредитната криза в САЩ от миналата година, цените на голяма част от имотите се понижиха съществено. Това предизвика интереса на много голям брой купувачи и инвеститори в сектора от целия свят.