Райфайзенбанк получи наградата за отлично качество на платежните нареждания в евро (EUR Straight-Through Processing (STP) Excellence Award 2007) на Дойче Банк за четвърта поредна година, информираха от банката за Profit.bg.

Наградата се присъжда за изключително качество на международните разплащания, като Райфайзенбанк е постигнала над 99% правилно форматирани разплащания, което е допринесло за бързото им изпълнение от Дойче Банк.

В края на първото полугодие на 2008 г. Райфайзенбанк отчете увеличение на разплащанията в чуждестранна валута с 33.25%, в сравнение със същия период на предходната година, като въпреки увеличението, запази високото качество на извършваните операции. Това е причината банката да затвърди позициите си на предпочитана банка за разплащания в чужбина от гражданите и фирмите и да получи наградата на Дойче Банк.

Наградата на Дойче Банк е поредното признание за Райфайзенбанк, която през 2004 г. бе отличена със сертификат за качество от Американ Експрес.

През месец юли 2008 г. Райфайзенбанк получи и престижната награда Банка на годината на в. Пари, както и наградата за “Най-добра банка на дълговия пазар в България” на британското списание Юромъни.

Снимка: Profit.bg