Двама българи са сред пасажерите на суперлуксозния кораб “Азамара куест”, който акостира тази сутрин на Морска гара – Варна.

От борда на плавателния съд слязоха 680 туристи, като 80% от тях са от САЩ. По-малки групи има и от Испания, Холандия, Канада и други страни, съобщи шефът на Морска гара – Варна кап. Валентин Китанов.

2400 долара струва двуседмичен круиз на борда на плавателния съд. Двамата нашенци, които имат щастието да пътуват с кораба, са от София. Осем българи има и сред екипажа.

Огромният пасажер е с дължина 180 метра и 30 000 тона брутотонаж. Той пристига от Одеса и тази вечер ще отпътува за Пирея. Това е второто му посещение във Варна за тази година, след като бе в морската столица в средата на юли.

На борда на “Азамара куест” има девет палуби, два ресторанта, спа център, пиано бар, енотека, живи забавления, богата културна програма. За удобството на пасажерите е предвиден 24-часов румсървис.

Във всяка кабина има 23-инчов плазмен телевизор, самостоятелна баня и дори бинокъл. Около 20 кораба се очаква да акостират на Морска гара – Варна от средата на септември до 28 октомври, каза още кап. Китанов.

Изтчиник: БГНЕС