Затварят централния плаж в Бургас за три дни заради MTV-фестивала. Той ще стартира на 15-ти вечерта и ще продължи до 17-ти август. За ограничителните мерки съобщиха днес от общината на пресконференция. Като компенсация обаче жителите и гостите на Бургас, които са посещавали този плаж, ще могат да ползват безплатни чадъри на северната ивица в града. Там общината е закупила 200 броя от плажните съоръжения. Те ще се предоставят на плажуващите.

Очаква се около 10 хиляди души посещаемост на вечер по време на фестивала. Той е първият по рода си в България. Част от билетите за него са изкупени по интернет от чужбина. От общината предупредиха, че в рамките на тези 3-4 дни места по хотелите в Бургас трудно ще се намират. Те вече са резервирани за участниците в музикалната проява. Техният брой е около 1 500 души.

За сигурността и реда във фестивалния град на брега на морето ще се грижат около 110 души охрана плюс полиция. На входа посетителите ще бъдат проверявани за оръжие и остри предмети. Ако такива бъдат открити, те ще се съхраняват в специална стая близо до входа. Охраната ще следи и за това да не се разпостраняват и употребяват наркотици по време на трите фестивални вечери.

Медиен партньор на музикалната проява е MTV. Фестивалът е наречен "SPIRIT of Burgas" (Духът на Бургас). Той ще се излъчва по 9 MTV канала в 36 страни. В рамките на трите вечери на специално изградени шест сцени ще се изявяват световноизвестни групи и изпълнители на различни стилове музика.

Цялата организация на проявата струва около 2 милиона лева. Общината участва с 250 хиляди лева.

Източник:bТВ