Френската верига за продажба на дребно Карфур изнесе данни, показващи повишение с 40.3% в продажбите за първата половина на тази година в Румъния, пише бизнес порталът BusinessStandard.

Тези продажби са на стойност с 508 млн. евро повече спрямо същия период на миналата година, става ясно от финансовия доклад на компанията.

Повишението в продажбите й е в резултат от предприетата кампания за разширение на мрежата от представителства на Карфур за последната една година, уточняват от ръководството.

Френската компания, която има свои представителства и в България, притежава общо 35 магазина в Румъния, 14 от които са големи хипермаркети.

Карфур вече е лидер на румънския пазар, като за миналата година е отчела годишна печалба в размер на 866 млн. евро, което е с 42.2% повече на годишна база, става ясно още от доклада.

Очакванията на компанията са до края на тази година печалбите да се достигнат 1 млрд.евро, което ще бъде най-оптимистичният резултат.

През изминалата година Карфур успя да закупи веригата супермаркети Artima от инвестиционния фонд Enterprise в сделка на обща стойност 55 млн. евро.