Обсъждането на новите правила за строеж на сградите около столицата на Обединените арабски емирства - Абу Даби, вече достигат финалната си фаза и се очаква те да бъдат напълно готови в началото на следващата година, пише PropertyWire.

Очаква се да бъдат приети съвсем нови стандарти за строителството на жилищните и обществени сгради с цел максимална защита на околната природа, независимо от оскъпяването на строителството.

Новите правила ще станат задължителни при строителство на сградите в града и ще започнат да се прилагат във всички бъдещи строежи веднага след окончателното им приемане в началото на следващата година.

Един от най-ярките примери за екологична съобразност досега са пристанището в Калифа, чиито огромни по размер съоръжения са напълно пригодени за защита на кораловия риф, намиращ се в близост.

Новите жилищни квартали, които предстои да бъдат построени, ще имат много повече зелени площи, а сградите ще бъдат разположени на възможно най-голямо разстояние от обществения транспорт.

Всички строителни предприемачи и инвеститори ще бъдат задължени да изпълняват тези условия, ако искат да развиват строителна дейност на територията на емирствата.

Освен това в новите сгради ще има изискване да включват колкото се може повече елементи на традиционната арабска архитектура.