Наемите на луксозните жилища на изкуствения остров - Jumeirah, в Дубай са се покачили с повече от 30% за последните шест месеца, пише ArabianBussines.

Годишните наеми на апартаменти с две или три спални на Jumeirah-един от трите изкуствени острови в залива на Дубай, са се повишили съответно с 37.5 и 33%, а тези на вилните имоти- с около 20%, става ясно от изнесените данни.

Голямото покачване в цените е предизвикано от голямото търсене и сравнително малкия брой свободни жилища за отдаване под наем.

В момента годишният наем на апартамент с две спални се е повишил от 43 580 долара на 59 898 долара, а на такъв с три спални от 57 176 долара на 76 234 долара, сочат данни на агенции за имоти в емирството.

Увеличението при годишния наем на вилите е най-ниско, но и той остава висок в сравнение с останалите жилища, които може да се наемат на изкуствения остров. От 122 519 долара в момента наемът на вила е скочил до около 150 хил. долара годишно.

Пазарът на недвижими имоти в Дубай е един от най-бързоразвиващите се в света, като цените на имотите през последните няколко години са се увеличили в пъти. Това може да се окаже негативно влияние, тъй като има реална вероятност от прегряване, коментират водещи анализатори и специалисти на пазара.