Испания все още е най-популярната чуждестранна дестинация за британските инвеститори в недвижими имоти, въпреки че и много развиващите се пазари стават все по-популярни, става ясно от последните доклади.

Веднага след Испания инвеститорите и купувачите във Великобритания предпочитат Франция, става ясно още от данните в докладите, пише PropertyWire.

Едно от всеки три закупени жилища от британци в чужбина е в една от двете страни. Въпреки това интересът към тези пазари е намалял значително през последната една година, сочат данни от изготвения за положението на британския пазар доклад на Conti Financial Services.

Дестинации, като Дубай и Капе Верде, стават все по-полярни сред британците, сочат все повече примери.

Дубай се е преместил от 9-о на 7-о място като най-популярна дестинация, а въпреки че Капо Верде все още не е сред първите десет, много бързо успява да привлече все повече купувачи и инвеститори от Великобритания.

Други предпочитани страни за покупка на имот в Европа от британците са Кипър, Португалия и Италия, към които интересът се понижава със сравнително минимални темпове.

Противно на негативната тенденция, интересът на купувачите към имоти в Германия се е увеличил с около 3% за последната една година, става ясно още от изнесените данни.

Инвеститорите виждат в страната доста по-голяма сигурност за своите капитали, в сравнение с останалите страни. Цените са сравнително ниски, икономиката на страната е доста стабилна, а строителството на имоти в Берлин и другите големи германски градове е интензивно.

Въпреки кредитната криза в САЩ, интересът на британските инвеститори в сферата на недвижимите имоти се увеличава.

Причината за това е слабият долар и непрекъснато понижаващите се цени на имотите, което прави американският пазар изключително привлекателен за британските купувачи.