Интересът на инвеститорите в сферата на недвижимите имоти към втория по-големина български град - Пловдив, продължава да бъде много голям.

Свидетелство за това са непрекъснато откриващите се нови обекти, които създават много нови работни места и допринасят за стабилния икономически ръст на града.

На 7 октомври тази година, Българо-израелската компания Мелина ООД официално обяви старта на изграждането на новия търговски и бизнес център Markovo Tepe Mall, разположен в централната част на Пловдив.

Новият комплекс чиято площ е 67 777 кв.м ще включва подземен паркинг, търговска част, супермаркет и бизнес офиси. Общата стойност на инвестицията по проекта възлиза на 65 млн. евро.

Намеренията на инвеститорите са Markovo Tepe Mall да стане най-луксозният търговски център в България. Неговата визия ще бъде напълно новаторска за българския пазар, като ще има редица светещи елементи и много широки пространства, създаващи удобство, свобода и комфорт.

Концепцията на търговската част е много интересна и модерна, като предлага на посетителя разнообразен микс от магазини на водещи модни и луксозни марки облекла и обувки, аксесоари, парфюмерия и козметика и заведения за бързо хранене.

Въпреки че строежът на мола започна едва преди десетина дни, близо 50% от търговските площи вече са отдадени под наем, става ясно от съобщението на Forton International.

Договорът за наемане на супермаркета, чиято площ ще бъде повече от 2 000 кв.м, вече е подписан с Billa.

Веригата магазини обяви, че има намерение да приложи за новия супермаркет изцяло нова концепция за вътрешния интериор, каквато все още няма България.

Плановете на инвеститора са бизнес площите в Markovo Tepe Mall да бъдат само луксозни Клас А, става ясно още от съобщението на Forton International.

Друга отличаваща черта на новия мол е увеселителният кът – Фентъзи парк, в които ще има боулинг, множество електронни игри подходящи за всички възрасти, детски кът, билярд и нощно заведение.

Още по темата:

Кои са най-големите проекти, строящи се в Пловдив?

Георги Начев