Водещата руска строителна компания PIK Group обяви днес, че е спечелила няколко проекта в столицата на страната – Москва, които са на стойност 1 млрд. долара.

По силата на постигнати споразумения, московската администрация ще участва във финансирането на няколко от жилищните проекти на компанията и ще закупи 323 000 кв. м жилищни площи, изградени от PIK Group, обявиха от руската строителна компания.

Правителството ще закупи жилищната площ на цена между 2 900 и 3 400 долара за кв. м. За сравнение, средната продажна цена на руската компания през първите шест месеца е била значително по-ниска - при ниво от 2 577 долара за кв. м.

Действието е част от обявените по-рано през месеца правителствени мерки за подпомагане на строителните компании в Русия в размер на до 2 млрд. долара до края на годината.

От PIK обявиха, че са завършили над 30% от сградите, които са обект на договореност с руските власти, а останалите ще бъдат готови до края на четвъртото тримесечие на настоящата година.

Една от водещите руски строителни компании в сектора на жилищните имоти, PIK Group е имала приходи в размер на 2.7 млрд. долара през миналата година. Проектите на компанията в Москва допринасят за около 50% от портфейла й.

През изминалата седмица от строителния гигант потвърдиха очакваните си резултати за тази година за приходи от продажби на жилища в размер на 2.6 млрд. долара, въпреки силно влошената пазарна конюнктура.